Novi Sad
08.05.2011.
06:43 > 11:14
Novosadski trgovci slobodno mogu tokom noći da prodaju alkohol, iako gradske vlasti neće posebno ukidati odluku kojom je to bilo zabranjeno.    
  • Zarko Grubor

    09.05.2011 09:55
    pro et contra
    1. Oni koji donose odluke prvo moraju sami da budu načisto sa tim da li je ona zakonska ili ustavna, jer svaka ovakva igranka kosta stanovnike Novog Sada.

    2. Ako je gornji uslov ispunjen, onda se o njoj može raspravljati i predlozima građana unaprediti.

    3. Odluka sama po sebi ne znači ništa. Mora se sprovoditi! Ja znam bar 5 mesta gde u bilo koje doba može da se kupi alkohol u ns. Šteta je dvojaka: prvo ne poštuje se odluka, a drugo ne izdaje se račun što znači da se na plaća PDV.

    4. Bez obzira na gore izneseno, odluku o zabrani prodaje alkohola posle 23 sata smatram dobrom.
  • Jazz

    09.05.2011 08:38
    Slažem se da nije u skladu sa ustavom, ali da li to važi i za cigarete ?
    U dosta prodavnica piše da je "zabranjeno prodavati licima.......

  • semtex

    09.05.2011 06:44
    alkohol
    Drzava samo treba da opali akcize na alkohol i duvan kao luksuznu robu i da smanji cenu nafte i naftnih derivata.Ako bi ovi digli cene luksuzne robe tj necijeg izbora za npr.100% prvo bi eliminisali u vecini slucajeva dangubljenje po kafanama i ispred prodavnica jer onda za 1000-2000 din bi mogli da popiju duplo manje alkohola nego do sada,pored ovoga bi ovim "robovima" sa sela sto obradjuju zemlju i hrane ovaj narod olaksali daleko zivot nizom cenom goriva.Dosli smo u situaciju da je hleb luksuz naspram piva i rakijestine i dangubljenja po kafanama.
  • Ivana (ona od 13:50)

    08.05.2011 21:11
    Mnogo nešto Ivana danas
    Želim da naglasim da je samo prvi komentar potpisan sa Ivana stigao od mene.
  • Ivana

    08.05.2011 16:13
    Re: Re: Petar
    Ne trpiš ti ništa, već pišeš i govoriš gluposti, tj. braniš nebranjivu Odluku Grada Novog Sadas, odnosno sada već dokazano protivzakonitu Odluku DS-a, LSV-a i SPO-a!
    Tvoj pajtos Jovanović je uvukao rogove, ali tek treba da odgovara pred zakonom.
    Šta ti sada još nije jasno?
    Ne možemo se svi mi ovde spuštati na tvoj predškolski nivo znanja, pa da ti pojašnjavamo ono što je i retardu jasno!
    Trpimo te jer je maloumnike ne osuđujemo, samo ih žalimo.
  • Tiberius

    08.05.2011 15:38
    par pitanja za one koji podrzavaju zabranu.
    zasto polazite od pretpostavke da ce oni koji kupe alkohol posle 22h praviti sranja? sta je sa nama normalnima koji ne lomimo i ne urlamo kada popijemo? zasto smo mi diskriminisani? gde je tu pravicnost zakona?

    klinci su odgovornost roditelja, ako ne mogu da ih smire oduzmite im decu. ako prekrse zakon u zatvor sa njima. sve je veoma jednostavno samo niko ne radi svoj posao, ni roditelji, ni policija, ni sudstvo. i onda ja treba da se sklonim i cutim zbog nesposobnih, nekompetentnih i lenjih pojedinaca. e nece moci!
  • Petar

    08.05.2011 14:27
    @ Ivana
    Prvo: ne pričam, nego pišem
    Drugo: nisu gluposti
    Treće: to što si nevaspitana, to je tvoj problem, moj je što to trpim, ali ne boj se neću više!
    pozz
  • G

    08.05.2011 13:34
    @Petar - potrebno je da prvo završiš svih 8 godina obaveznog osnovnog obrazovanja, pre nego što se upustiš u komentarisanje ovakvih vesti, jer se u suprotnom tvoje komentarisanje svodi isključivo na lupetanje.
  • odbornik

    08.05.2011 13:14
    Jovanović zaobilazi istinu
    Kako se to selektivno poštuju odluke Ustavnog Suda? Tako što se odluka da mandati pripadaju odbornicima i da "blanko ostavke" ne važe, e ta odluka se ne priznaje, ali zato ova da! Tačno pokazuje kakva je Vlast u Novom Sadu, a to je da je korumpirana, lažljiva i da krši ljudska prava. Samo da se ne zaboravi da tu Vlast čine: Maja Gojković (njima), G17+, Ds, Liga, SPO, Rade Basta (Palma). Zapamtite ovu pogubnu bratiju i nikako ne dajte svoj glas ovima!
  • Ivana

    08.05.2011 12:22
    Re: Petar
    Pričaš gluposti.
    Prvo ovde je doneta odluka grada suprotna važećem najvišem pravnom aktu države u kojoj živimo!
    Dakle, nema veze sa bilo kakvim novim odlukama ili eventualno novim Ustavom ili zakonima, tj. propisima.
    Grad Novi Sad je naneo svim trgovcima i građanima Novog Sada štetu, prvim finansijsku, a drugim u vidu kršenja njihovih prava i sloboda.
    Svi trgovci imaju pravo da tuže Grad i da traže naknadu od njih prko Suda u visini prosečnih zarada za alkohol u toku onog vremenskog perioda koji je prethodio protivustavnoj, tj. protivzakonitoj Odluci Grada Novog Sada.
    Sud kad' tad' mora da im obezbedi tu naknadu sa pripadajućim kamatama, jer je tu situacija sada potpuno čista, zato se sada ovoga i pribojavaju u DS-u, LSV-u i SPO-u, jer su njihovi odbornici tražili da ovakvu kriminalnu Odluku Grad i donese.
  • Petar

    08.05.2011 12:09
    @ Ivana
    U tom periodu je alkohol bilo zabranjeno prodavati posle 22 h, kao što je marihuana sada 0-24 h!
  • Ivana

    08.05.2011 11:50
    @Petar

    Zamena teza. Marihuana nije legalna. Alkohol je sve vreme bio legalan. Ova odluka je bila protivustavna. Može se reći da trgovci jesu oštećeni.

    Mada, i ja se osećam oštećenom kao kupac. Hajd da svi tužimo grad zbog nanetog duševnog bola :P.
  • Petar

    08.05.2011 11:08
    @ Pera 2
    Ako sutra legalizujemo marihuanu, da li ćemo morati dilerima da nadoknadimo materijalnu štetu za sve prethodne godine?
    P.S.
    Bgd, tek za koji dan treba da uvede istu zabranu mada im je poznat stav ustavnog suda!
  • pera 2

    08.05.2011 08:20
    Hoće neko od predstavnika gradske vlasti snositi bilo kakve posledice za materijalni štetu nanetim trgovcima.Voleo bih od redakcije 021 saznam ko je bio inicijator donošenja ovakve zabrane ( koja NVO slična organizacija ili uticajni pojedinac ) Unapred hvala...
  • @Jazz

    08.05.2011 07:54
    Немојте рећи
    Нећете рећи да је добро то што се доносе одлуке супротно уставу и закону.
    Слажем се са Вама да је превише алкохола међу младима, али је то тема о којој се мора на другачији начин повести рачуна. Од куће па до државе, а и и ових који доносе овакве одлуке које сада неће укидати јер су укините још кад су и донете.
  • Jazz

    08.05.2011 07:27
    Mislim da nije dobro što se poništava ovakva odluka... Alkohol uzima sve više maha medju mladima ... a ako je nešto lepo, to je onda sigurno mladost i treba joj dati podsticaj za stotinu raznih stvari , ali ne na ovaj način...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna